Open lasagne met witte asperges
Open lasagne met witte asperges
Wij hebben een heerlijk pastagerecht gemaakt met witte asperges, pancetta, tomaten en spinazie.

Wat heb je nodig?

Voor 4 Personen

150 g pancetta (in plakjes)
450 g EAT ME witte asperges
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 kg spinazie
150 ml slagroom
4 pomodori tomaten
20 g verse dille
8 verse lasagnevellen
4 el geraspte Parmezaanse kaas

De bereiding

Verwarm de oven voor op 130 °C. Leg de pancetta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pancetta in ca. 20 minuten in de oven of ze goudbruin en krokant zijn. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Kook ze in ca. 6 minuten in een pan kokend gezouten water beetgaar. Laat de asperges afkoelen en halveer ze. Bewaar het hete water. Pers de knoflook. Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok en fruit de knoflook. Voeg de spinazie in delen toe en schep om tot alle spinazie geslonken is. Schenk de slagroom erbij en laat 2 min. meekoken. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit de grillpan. Snijd de tomaten in dunne plakjes en gril ze kort in de grillpan, tot ze mooie grillstrepen hebben. Snijd de dille fijn, strooi het over de tomaten en houd wat achter ter garnering. Breng het water van de asperges weer aan de kook en kook de lasagnevellen per 4 beetgaar. Laat ze uitlekken over de rand van een vergiet. Herhaal met de rest van de lasagne. Leg op elk (verwarmd) bord een lasagnevel, verdeel de helft van de asperges, pancetta, spinazie en tomaat erover. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Bestrooi met de Parmezaanse kaas, de rest van de dille en peper.

Bekijk meer recepten

Maak de lekkerste soepen, lunches en salade's zelf

Witte chocoladetaart met aardbeien
5 uur
12
Open lasagne met witte asperges
60 min
4
Groene aspergequiche
65 minuten
6
Mango-wortelsoep
30 minuten
4