Mango-wortelsoep
Mango-wortelsoep
Een goede start voor het kerstdiner is dit soepje met mango. De soep is een feestelijk verschijning door de mooie oranje kleur. Je kunt de soep ook serveren in kleine glaasjes als amuse.

Wat heb je nodig?

Voor 4 Personen

2 EAT ME mango's
3 stuks winterpeen
20 gram verse gember
1 ui
2 el olijfolie
1 l melk
1 el gele currypasta
200 gram kikkererwten
peper en zout

De bereiding

Schil de winterpenen en snijd in stukken. Snijd de mango's langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in het vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden en lepel het vruchtvlees uit. Schil de gember en ui en snijd samen fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en gember. Voeg daarna de wortel toe en bak even mee. Voeg de melk samen met de currypasta toe en roer goed door. Voeg daarna de mangoblokjes toe. Kook de soep 15 minuten zachtjes door. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze daarna met een theedoek extra droog. Verhit olijfolie in een koekenpan. Als de olie goed heet is voeg je de kikkererwten toe. Bak de kikkererwten goudbruin. Schenk de soep in borden en verdeel de kikkererwten over de soep.

Bekijk meer recepten

Maak de lekkerste soepen, lunches en salade's zelf

Mango-wortelsoep
30 minuten
4
Sinterklaas pizzapunten
30 min
4
Boerenkool in een jasje
45-60 minuten
4
Gevulde portobello met geitenkaas en dadel
20 min
4