Groene aspergequiche
Groene aspergequiche
Een quiche is eigenlijk altijd een goed idee. Serveer er een frisse salade bij en je hebt een perfecte maaltijd. En neem de volgende dag een stukje koude quiche mee naar je werk. Perfect!

Wat heb je nodig?

Voor 6 Personen

5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid)
250 g kipfilet
1 rode paprika
1 sjalot
1 el olijfolie
4 eieren
150 ml kookroom
1,5 tl vadouvan (of kerriepoeder)
450 g EAT ME groene asperges
200 g geraspte oude kaas

De bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem 10 minuten in de oven. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout naar smaak. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm en snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot. Voeg de kipfilet toe en bak mee. Voeg daarna de paprika toe. Laat goed uitlekken. Meng voor de vulling de eieren met de kookroom, vadouvan en peper en zout naar smaak. Snijd de houtachtige onderkant (2-3 cm) van de asperges en halveer ze. Verdeel de kipfilet over bladerdeeg. Schenk het eimengsel erop en verdeel de asperges erover. Bestrooi met de kaas. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

Bekijk meer recepten

Maak de lekkerste soepen, lunches en salade's zelf

Witte chocoladetaart met aardbeien
5 uur
12
Open lasagne met witte asperges
60 min
4
Groene aspergequiche
65 minuten
6
Mango-wortelsoep
30 minuten
4